Millora de la qualitat i de la vida útil comercial de la carn de pollastre amb dietes enriquides amb compostos antioxidants
NUTREX PINSOS S.L., juntament amb GRANJAS ECOLOGICAS S.L. i ALIMENTBARNA S.L., i amb la participació de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) com a centre tecnològic, està treballant en el projecte de grup operatiu DURAVI.
La conversió de recursos alimentaris i hídrics en carn d’au, malgrat la seva gran eficiència, genera un impacte ambiental significatiu. Per aquest motiu, és essencial minimitzar el malbaratament d’aquests productes. Augmentar la durabilitat dels derivats carnis de pollastre representaria un avantatge important per a la sostenibilitat global del sistema productiu, tant econòmicament com ambiental. A més, una vida útil més llarga del producte aportaria un major valor afegit a la cadena productiva, millorant la competitivitat de les empreses del sector.
Per això, l’objectiu principal del projecte és millorar la qualitat i estabilitat de la carn de pollastre mitjançant l’ús de dietes enriquides amb antioxidants en sistemes de producció ecològica i convencional, per a reduir el seu impacte mediambiental i malbaratament gràcies a mantenir la seva qualitat durant un temps més prolongat.
Actuació del Pla estratègic de la PAC 2023-2027 cofinançada per: